Sverige
1 april 2015 15:04

Hugosson i ”Bonde söker fru”

Fälttävlansryttaren Pontus Hugosson är en av åtta bönder i första vändan av TV4:s populära serie "Bonde söker fru" i år.

Hugosson i ”Bonde söker fru”
Pontus Hugosson hoppas hitta kärleken i "Bonde söker fru". (Arkivbild)

– Det känns jättespännande. Det blir ett äventyr och jag hoppas få träffa människor jag inte hade fått träffa annars, säger Pontus Hugosson. 

Pontus Hugosson har varit medlem i landslaget för unga ryttare. Förra året red han flera internationella tvåstjärniga tävlingar och vann en omgång av Swedish Eventing Tour med Carmon (val f 2000 e Rotspon-Cavalier). Han har också ridit Falsterbos populära huntingklass. Han är född in i fälttävlanssporten med en pappa, Jonas Hugosson, som tillhörde svenska eliten i många år. Han bor på och driver familjegården utan Kungsbacka. Där finns det bland annat tolv hästar och ett inspelningsteam från tv har redan varit på plats i två dagar.
– De har gjort en presentationsfilm av alla oss åtta. Sedan blir det fyra kvar till slut, säger Pontus Hugosson.
– Jag hoppas bli bland de fyra och så hoppas jag på att hitta kärleken också förstås.

Den nyblivne 25-åringen från Kungsbacka är kanske mest känd som en av föregångarna när det gäller att rida med hjälmkamera. Och han tänker gärna utanför boxen när det gäller ridutrustning och använder till exempel skyddutrustning för motocrossförare. 

Det är inte första gången som hästbönder är med i tv-serien där kärleken står i centrum. Mest känd i ridsportkretsar är kanske hoppryttaren Pär-Ola Nyström som var med i serien 2011.

Läs om övriga deltagare i ”Bonde söker fru” på TV4:s webbplats.

Följ Pontus Hugossons ritt i Falsterbo hunting via hjälmkamera. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden