Hoppning
20 april 2015 19:15

På väg mot Antwerpen

I veckan väntar årets andra omgång i Global Champions Tour. Plats är belgiska Antwerpen, där en mobil arena byggs upp på kajen till floden Scheldt.

På väg mot Antwerpen

Sju svenska ryttare kommer att vara på plats, vilket är unikt för ett GCT-meeting. Det är dock bara Rolf-Göran Bengtsson och Henrik von Eckermann som tävlar den stora rundan med LGCT Grand Prix på lördag. Angelica Augustsson, Angelie von Essen, Petronella Andersson, Jonna Ekberg och Erica Swartz får nöja sig med de trestjärniga klasserna. Gemensam nämnare för svenskarna är att samtliga är baserade utomlands.

Förra året startade Global Champions Tour i Antwerpen, som då var ny som arrrangör. Amerikanen McLain Ward vann med Rothchild 0,21 sekund före Rolf-Göran Bengtsson och Casall Ask. Det är inte upplagt för ett revanschmöte eftersom Ward stannar hemma i USA.

Vilka vill då hindra Rolf-Göran från att storma fram till seger? Förmodligen alla och inte minst Scott Brash, som vann premiären i USA och är de två senaste årens totalsegrare i GCT.

LGCT Grand Prix går på lördag med start kl 18.15. Den andra rundan sänds i Eurosport kl 23.05.

Anmälda ryttare CSI*****
Aktuell ställning

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden