Sverige
20 april 2015 17:18

Valberedningen vill ha nytt folk

En går frivilligt och två ställs åt sidan. Bara i en av Ridsportförbundets sektioner fortsätter samma ordförande efter stämman om valberedningens lista går igenom.

Det ser ut att bli en hel del förändringar i de fyra sektionerna i Svenska Ridsportförbundet. Tävlingssektionens ordförande Tobias Mattsson aviserade sin avgång från det uppdraget i höstas, och han ersätts nu av Meta Persdotter enligt valberedningens förslag.

Meta Persdotter bor i Bromma och är kommersiell chef för Rusta. Hon har tidigare bland annat varit vd för Duka och vd för Svenska Spel. Tidningen Ridsport har sökt Meta Persdotter för att få höra hur hon ska hinna med det tidskrävande uppdraget som ordförande i tävlingssektionen, men har inte lyckats nå henne.

Utbildningssektionens nuvarande ordförande Robert Fritz kandiderade till omval, men valberedningen föreslår att Hans-Erik Persson från Västerbotten tar över klubban. Han har inte suttit i sektionen tidigare.
– Jag hade gärna suttit kvar i två år till och fullföljt det vi startat. Det har varit ett roligt arbete. Nu får det bli stämman som bestämmer, säger Robert Fritz som inte var nominerad av någon förening eller något distrikt.

Inte heller medlemssektionens ordförande Kristina Girhagen ska ha förnyat förtroende, om valberedningen får råda. Hon kandiderade för omval, men fick veta i går att hon inte fanns föreslagen.
– Jag var nominerad från flera håll och har inte fått någon förklaring till varför jag inte är föreslagen, säger Kristina Girhagen.

Medlemssektionen bildades vid stämman för två år sedan.
– Jag hade gärna fortsatt fortsatt den resa vi har påbörjat, säger Kristina Girhagen, som nu föreslås bli ersatt av Charlotte Almö, från Genarp i Skåne, i dag ledamot i medlemssektionen.

Charlott Almö finns dock inte med på listan med nomineringar som kommit in till valberedningen.

Den sektion som fortsätter under samma ordförande är ridskole- och anläggningssektionen, där valberedningen gärna ser att Markku Söderberg, verksamhetschef hos Lunds Civilia Ryttarförening, stannar kvar i täten.
Markku Söderberg finns med på den 59 namn långa lista av personer som nominerats till valberedningen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden