Hoppning
23 april 2015 10:45
Ridsportplus

Fem till årets första NC

Sverige åker med fem ekÅ­page för att ta poäng när årets superliga av Furusiyya FEI Nations Cup Europe börjar i Lummen, Belgien, i månadsskiftet april-maj.

Fem till årets första NC
Sverige kom tvåa i Falsterbo 2014 och gick till världsfinal. Snart är det dags för årets första nationshoppning.

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

    Till premiären har Douglas Lindelöw, Peder Fredricson, Helena Persson, Angelie von Essen och Johan Lundh fått förtroendet. Vilka fyra som ska ingå i laget och försöka skapa en bra grund inför fortsättningen och målet att nå höstens världsfinal i Barcelona bestäms på plats efter visad dagsform.

    Johan Lundh med Miebello, Angelie von Essen med Jordan II och Helena Persson med Bonzai H innebär bästa tänkbara ekipage. Riktigt så är det inte med Douglas Lindelöw, som låter Casello vila efter världscupfinalen och tar Udermus till Belgien, och Peder Fredricson, som tar tredjehästen H&M Flip´s Little Sparrow.

    – ”Sparven” har gjort bra resultat på senare tid och var bland annat GP-placerad i Lummen den gångna helgen och i 1,60-Grand Prix i Amsterdam i februari. Sibon är inte helt igång ännu och All In kommer att gå Global Champions Tour i Hamburg i mitten på maj och Nations Cup i Rom veckan efter, berättar Ragnar Bengtsson i landslagsledningen.

    Belgien, Frankrike, Irland och Italien tävlar också om poäng i Lummen.

    Rolf-Göran Bengtsson och Henrik von Eckermann tävlar Global Champions Tour i Madrid samma helg som Nations Cup i Lummen.

    Det är även klart vilka ryttare som ska till nationshoppningens division två i danska Odense den 14-17 maj.

    – Det blir Niklas Jonsson och Charlotte Mordasini samt U25-ryttarna Petronella Andersson, Jonna Ekberg och Evelina Tovek, berättar Jens Fredricson som blir chef d´equipe i Odense.

    Jens ger också en förklaring till den, för de flesta, mindre bekanta Charlotte Mordasini som vi nämnt under våren med fina resultat och GP-placeringar på trestjärniga tävlingar i både Oliva, Spanien, och italienska Arezzo samt den gångna helgen i San Giovanni in Marignano i Italien.

    – Charlotte har svensk mamma och har tidigare tävlat för Frankrike men i år valt att tävla för oss, berättar Jens för Ridsport.

    Så arbetar Ridsport

    Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

    BESTÄLL NU

    Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
    Hingstar Online

    Just nu 101 hingstar i vår databas

    Visa alla hingstar
    Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

    Ridsport digital

    99:- i månaden