Sverige
6 maj 2015 11:33

Upplev Häst – på skolgården

Förra året bjöd Upplev Häst närmare 1500 skolbarn på en skoldag i hästväg. I år kommer Upplev Häst till skolor i Västerås, Linköping Lund och Umeå.

Upplev Häst – på skolgården

Projektet drivs inom ramen för Hästnäringens Ungdomssatsning (HUS) som en gemensam satsning tillsammans med Svenska Ridsportförbundet, Svensk Galopp, Svensk Travsport, Svenska Islandshästförbundet, Svenska Hästavelsförbundet, Swedish Warmblood, Brukshästarnas Samarbetskommitté och Hästnäringens Nationella Stiftelse (HNS). Till i år har även ett nytt material – Hästkraft för alla – producerats och lagts ner i påsarna som delas ut till alla deltagare.

– Det första mötet med hästen är starkt och känslomässigt. Genom att ta ut hästen till skolorna hoppas vi att fler ska få möjlighet att komma nära hästen, för många blir det här ett minne för livet, säger Anahita Arai projektansvarig för Upplev Häst i ett nyhetsbrev från HNS.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden