Sverige
21 maj 2015 08:05

Veterinärstudent får Eric Lettes stipendium

Ņrets stipendiat av Eric Lette-stipendiet heter Amanda Eklund, veterinärstudent vid Sveriges Lantbruksuniversitet. Hon får ett sipendie på 25 000 kronor.

Det är Uppsala universitet som står bakom stipendiet, som vill uppmuntra till studier och idrott på elitnivå och ges till den student vid svenskt universitet eller högskola som har mest framstående studie-och ridmeriter.

Amanda Eklund, veterinärstudent vid SLU, får årets stipendium för att hon har mycket goda studieresultat och samtidigt tävlat nationellt och internationellt i dressyr med GP-starter.
 
– Jag har alltid tyckt om att plugga och att kombinera träning och tävling med studier. Jag gick i Celsiusskolan i Uppsala i gymnasiet och läste elitidrottsprogram med inriktning på naturvetenskap och fortsatte sedan med studier vid Uppsala universitets civilingenjörsprogram. Nu är jag veterinärstuderande och bor utanför Uppsala på familjens gård där också all träning med hästarna bedrivs, berättar Amanda Eklund i ett pressmeddelande.

Eric Lette-stipendiet har funnits sedan 2013, då Uppsala universitet firade 350 år. Stipendiet ges till heltidsstudenter vid svenska högskolor och universitet, som dessutom har fina studie- och ridmeriter.
 
Amanda Eklund kommer att få ta emot stipendiet vid Falsterbo Horse Show i juli.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden