Blogg
24 maj 2015 09:06

Badmintontrofén stannar i området

Förra året jobbade jag för William Fox-Pitt och Sam Griffiths vann Badminton. I år jobbar jag för Sam och William vann! Så det kan bli! Badminton trofén stannar allafall i området.

Jag hade möjligheten att vara på tävlingen under söndagens avslutande hoppning och det var otroligt roligt att följa dramatiken. Sam slutade på tionde plats med fjolårets vinnare, det fantastiska stoet Paulank Brockagh! Hon har verkligen en otrolig kämpaglöd och absolut älskar sitt jobb! Hon flög runt terrängen som många sa var för mjuk. Jämfört med förra året var det mycket mjukare men det är fortfarande kalasstora hinder. Under söndagen hade de tyvärr en bom ner men hoppningen orsakade mycket problem och de klättrade från 15:e till 10:e plats.

Jag älskar Badminton för det är ett av de få ställen där atmosfären påverkar även världens absolut bästa ryttare och så även i år. Att se de sista fyra hoppa var så nervöst. Klimke bjöd på en otrolig runda, så välförtjänt. När William red felfritt hade taket flygit av om det funnits ett tak!! Definitivt en hemmafavorit! Enligt mig en välförtjänt vinnare, både han och den helt otroliga hingsten Chilli Morning. Det är första gången någonsin som en hingst har vunnit Badminton! Tänk vilka bebisar det kan bli av Chilli och Brocks… Det var så himla roligt att vara där uppe och kunna gratulera, William, hans fru, Jackie och klappa på Chilli. Som sagt en välförtjänt vinst för hela deras team! Om ni får chansen att komma över och kolla på Badminton, gör det! Det är en riktigt häftig tävling!

Man kan ju tro att det blir lite lugnare efter en så stor tävling som Badminton men icke sa nicke! Förra veckan hade vi tre tävlingar, ons, tors och lör. Busy, busy,busy! Jag åkte och tävlade på torsdagen, jag gjorde en Intermediate vilket motsvarar CNC**. Tyvärr gick inte banhoppningen exakt som planerat men vi hade en bra dressyr och flög runt terrängen så det tar jag med mig! Det var en bra bit att åka, tog tre timmar enkelresa och klockan ringde 3 på morgonen. Något jag verkligen gillar är att Sam är inte enbart min tränare utan min coach så när jag stöter på problem har jag någon som hjälper oss igenom det. Sam är verkligen en helt fantastisk coach och jag har utvecklats enormt som ryttare sedan jag började här.

Kommande vecka är det lika galet, tävling söndag och måndag för att sedan packa om lastbilen för på tisdagen morgonen styrs kosan mot Irland och Tattersall. Jag däremot styr skeppet mot Houghton för resten av veckan. Där ska ska jag rida den långa enstjärniga, det ska bli så himla kul!! Just nu är det verkligen en galen tid, allt går verkligen i hundraåttio och ibland måste man stanna upp ta ett djupt andetag och bara njuta. Jag spenderar min arbetsdag med att rida jättefina hästar, för mig kan det inte bli mycket bättre!

Hejsvejs!

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden