Sverige
3 juni 2015 06:00

SvRF jobbar vidare med islandshästfrågan

Svenska Ridsportförbundet tar nya tag i frågan kring islandshästarnas vara eller icke vara. Härnäst ska SvRF undersöka hur andra idrottsförbund i samma sits har löst det.

SvRF jobbar vidare med islandshästfrågan
Svenska Islandshästförbundet ska diskuteras vidare hos Svenska Ridsportförbundet.

Efter att Svenska Islandshästförbundet fick nej på sin medlemsansökan till Riksidrottsförbundet satte de åter hoppet till Svenska Ridsportförbundet. SvRF har avböjt att svara på Ridsports frågor kring det hela och hänvisar istället till information på sin hemsida. Där skriver de bland annat att de ska starta en diskussion med andra förbund inom Riksidrottsförbundet som har liknande frågeställningar eller samarbeten och på så vis ta del av deras erfarenheter.

För ett par veckor sedan sa SvRF:s nya styrelse nej till ett förslag på samarbetsavtal och förbundet understryker att det beror på att styrelsen inte hade möjlighet att bereda frågan eller att granska förslaget innan. Precis som flera gånger tidigare poängterar SvRF att de inte har ”sagt ett definitivt nej till eller tagit ställning mot ett framtida samarbete med Svenska Islandshästförbundet”.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden