Avel
30 januari 2012 09:33

Få anmälda till årets bruksprov

Det går att efteranmäla sig ytterligare några dagar, men trenden är tydlig - årets bruksprov lockar ungefär lika många hingstar som 2011.

Runt 50 hingstar ser ut att komma till start på årets bruksprov. Och hingstreglementet har gett fullt utslag, snart är den största klassen direktkvalificerade hingstar med resultat framförallt från tyska 70-dagarsprov.

När anmälningsdagen var till ända fanns det 50 hingstar anmälda, ett antal kommer säkert till men några faller ifrån på grund av skador eller liknande. I gruppen dirketkvalificerade finns, förutom unga hingstar med flerdagarsprov, också de hingstar som fick interimistiskt betäckningstillstånd under förra säsongen såsom fullblodshingsten Rex Shipping xx, Fantast zh Zwarte Pannenhof, Rausing och Sir Donnerhall II. I den här klassen visas även Stedinger, en av Sandro Hits mest använda söner i Tyskland, bland annat far till Zamboucca 1181 nu dressyrhingt i Storbritannien.

Det internationella inslaget är inte så stort som förväntat, i stort sett samtliga större svenska hingsthållare visar någon eller några hingstar i år.

Paul Schockemöhle har anmält en 4-åring och tre 3-åringar, samtliga hopphingstar. De visas av Helena Torstensson som även visar danske Ib Kirks Dancier-hingst. Jannike West visar två av Schou&Skouboe A/S hingstar.

Av de 50 hittills anmälda är 15 dressyrhingstar sett över alla klasser.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden