Hoppning
25 juni 2015 19:10

Unga ryttarna tvåa i lag på NM – U25-laget vann

Det svenska young rider-laget kom tvåa i nationshoppningen på NM. Det fanns chans på seger, men Danmark var vassare i omhoppningen. I U25-kampen blev det tvärtom.

Sverige vann laghoppningen för U25-ryttare över två 1,40-rundor. Det blev till och med tre rundor eftersom Sverige och Danmark var lika på noll fel efter de två grundhoppningarna. De två lagen var sedan lika jämna och felfria även i omhoppningen. Enda skillnaden var att Sverige var 0,31 sekund snabbare och därmed årets nordiska mästare.

Av de fyra deltagande landslagen i nationskampen för young rider på nordiska mästerskapen gick två till omhoppning efter grundomgången på 1,40-höjder. Sverige ställdes mot Danmark, som även i omhoppningen fick noll fel i protokollet och tog guld. Sverige tog silver med sina fyra fel i omhoppningen före trean Norge och fyran Finland.

I silverlaget red Emelie Grönberg med Under Cover, Ebba Larsson med Waterford, Louise Torgersen med Alisia och Hanna Klensmeden med Selano. Bland de ryttare som bara startade individuellt i klassen vann Sveriges Cornelia Rylén med Zwiggy.

I laghoppningen över 1,20-hinder för children mellan 12 och 14 år hade Sverige inte samma flyt.  Fyra fel i grundomgången räckte för att komma på tredje och sista plats efter tvåan Norge och vinnaren Danmark. Bland de ryttare som bara red individuellt vann däremot svenska Madeleine Young Shing med Albion.

För ponny och junior väntar ännu medaljkamperna, men under torsdagen visade ekipagen fin form. I ponny kategori 1 vann Elin Lundin på Gyllinge Eos i 1,20-klassen och för juniorer i 1,30 vann Kajsa Andreen på L Fleur. I juniorklassen togs även de tre följande placeringarna av Sverige genom Julia Dahnelius med Highness, Antoina Pettersson Häggström med Boyzon St Tropez och Viggo Björklund med Abu Dhabi Gold.  

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden