5 augusti 2015 12:23

John Whitaker 60 år – still going strong

I dag fyller en av världselitens äldsta och mest framgångsrika hoppryttare 60 år. Han är fortfarande aktiv på de internationella tävlingsbanorna. Följ John Whitakers karriär i ett bildspel från då till nu och skicka en hälsning till honom genom Ridsport.

John Whitaker 60 år – still going strong
Next Milton var den vita sagohästen som blev en levande legendar och gjorde John Whitaker till ett ännu större namn. Arkivbild: Roland Thunholm

En månad före födelsedagen laddade vi inför John Whitakers stora dag genom ett bildspel, som du kan se här ovanför. 

Som 6-åring började John Whitaker att rida på familjens hästar på gården i Storbritannien och sen dess har han fortsatt. Mest känd är han för framgångarna med Next Milton, sagohästen som blev en levande legendar. John Whitaker har tagit mängder med intenationella mästerskapsmedaljer och vunnit världscupen. Den 5 augusti fyller han 60 år. 

För att hylla John idag kan du skriva en hälsning i kommentarfältet under bilden av honom på vår Facebook-sida. Hälsningarna skickas sedan vidare till ryttaren.

Upplev John och Miltons guldrunda från EM 1989 igen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden