Sport
23 augusti 2015 05:52

Även Henrik i EM-final

Efter flera strykningar finns Henrik von Eckermann i startlistan till söndagens EM-final i hoppning. "Han rider om han får chansen" säger förbundskapten Sylve Söderstrand.

Även Henrik i EM-final
Henrik von Eckermann och Cantinero går in i hoppfinalen som första startande. Photographer Roland Thunholm

Några tidigare finalklara har inte fått sina hästar godkända eller avstått från att visa dem för besiktning, vilket gett de närmaste som stått på tur möjlighet att starta dagens final. En av dem som har försvunnit sedan lördagens hästbesiktning är Schweiz Janika Sprunger. 
– Henrik kommer att starta om han får chansen, sa förbundskapten Sylve Söderstrand på lördagskvällen. 

Sedan tidigare är det klart att Douglas Lindelöw och Casello startar finalen. Henrik har med sig 15,08 fel efter tidigare hoppningar och har knappast chans på medalj. Men känslige Cantinero mår bra av alla erfarenheter han kan få. 
– Och EM-finalen en klass i sig med stora prispengar, och det är han sugen på, sa Sylve Söderstrand. 

Henrik von Eckermann red EM-final även Madrid 2011, då med Coupe de Coeur 2. Då vann han själva klassen och kom femma i mästerskapet, Rolf-Göran Bengtsson tog guld. 

Startlista

Jörgen Ottosson/Annelie Frank

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden