Sverige
28 augusti 2015 07:46

Mölltorps RS måste ha nytt stall

Mölltorps Ridsällskap hotas av nedläggning om inte klubben får ett nytt stall. Sedan 90-talet har man fått dispens för det gamla stallet, men nu är skicket alltför dåligt.

– Hela ridskolans verksamhet äventyras för vi har inga godkända stall. Vi har gått på dispens sedan 1990-talet. Får vi inte ordning på det slutar vi verksamheten 2017 för vi kan inte fortsätta under de premisser vi har i dag. Det är farligt i stallet, säger Maria Stohlbin, ordförande i Mölltorps ridsällskap, till Skaraborgs Allehanda.

Stallet är i mycket dåligt skick, med läckande tak, trasiga golv, ingen ventilation, för små boxar och kvar finns gamla spiltor som inte längre får användas.
– På höskullen är golvet ruttet och en har trampat igenom och brutit benet. Det regnar in på höet och fodret och på vintern är det skridskobana i ena änden för det snöar in. Det här är också en arbetsmiljöfråga för de som arbetar här, säger Stohlbin till tidningen.

Nu vill föreningen riva stallet och bygg nytt, men man behöver ekonomisk hjälp. Genom bidrag hoppas man kunna få ihop till 70 procent av kostnaderna, och sedan få hjälp av kommunen till resten.
Klubben har även planer för om ett nytt ridhus skulle bli verklighet – man vill utveckla verksamheten för funktionshindrade och även hjälpa till med ensamkommande flyktingbarn.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden