Sverige
27 oktober 2015 09:01

”Brunte” ska skänkas bort

Nu har polisen i Göteborg gett upp hoppet om att hitta ägaren till den häst som hittades på Hisingen för ett par veckor sedan. "Brunte" ska nu skänkas bort.

Det är Göteborgs-Posten, GP, som berättar att ”Brunte” ska skänkas bort. Den nya ägaren ska ha dokumenterad erfarenhet av hästar. En kvinna hittade hästen när den kom skrittande på Nordslättsvägen i Säve på Hisingen i Göteborg för ett par veckor sedan. Hon har tagit hand om hästen sedan dess. 

Polisen har på olika sätt försökt få tag i hästens ägare utan att lyckas.
– Vi har fått många samtal och många har visat intresse för att ta hand om hästen. Men någon ägare har vi inte hittat. Troligen är det så att den personen helt enkelt vill bli av med hästen, annars hade han eller hon återkopplat till oss under de här veckorna, säger kommissarie Bernt Zarnowiecki, som leder efterspaningarna, till GP.

Formellt sett är det upphittaren som blir ”Bruntes” ägare men hon är inte intresserad av detta. ”Brunte” är ett fuxfärgat sto som är minst tio år gammalt. Hon är i gott skick. Den som är intresserad av att hand om henne uppmanas att höra av sig till polisen i Göteborg. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden