Sverige
17 november 2015 08:33

Berusade ryttare kan åtalas

Vid flera tillfällen har tre kvinnor ridit berusade i Heby, och även tagit sig in på privat mark med hästarna. Nu är polisutredningen klar och inom ett par veckor kan ryttarna komma att bli åtalade.

Kvinnorna har anmälts till polisen efter att vid upprepade tillfällen misstänks ha ridit hästar i berusat tillstånd på privat mark, skriver Upsala Nya Tidning. Polisanmälningarna gäller också en misshandel den 12 juli, då en eller flera av ryttarna ska ha ridit in på en mans gård. När mannen avvisade kvinnorna angreps han med slag och sparkar. Mannen ska ha filmat sekvenser av misshandeln.

– Det är två stycken misstänkta. En för misshandel och olaga hot, och en för misshandel alternativt medhjälp till misshandel och ofredande, säger åklagaren, som räknar med att ett eventuellt åtal ska ha väckts inom ett par veckor.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden