Sport
27 november 2015 20:29

Fin födelsedagspresent för Angelie

Det är inte särskilt ofta hon tävlar på hemmaplan, Angelie von Essen. Men i Friends Arena har hon hittills haft hundraprocentig utdelning, och såg till att svenska nationalsången spelades ännu en gång.

Fin födelsedagspresent för Angelie
Angelie von Essen tog sin andra seger för dagen - ett bra födelsedagsfirande. Anna-Lena Bergqvist

18 ekipage fanns i startlistan till 1,45-klassen, som går som kval till söndagens Sweden Masters. Ett av de mest intressanta ekipagen på listan var Peder Fredricson och hans stjärna H&M All In, men strax före starten fick Peder kasta in handduken – något stod inte helt rätt till med All In.
– Jag kan inte kommentera mer om vad som hände. Men förhoppningsvis kommer jag att kunna tävla honom senare i helgen, säger Peder sammanbitet till Ridsport.

Istället blev det andra svenska ryttare som fajtades i toppen, där Angelie von Essen drog det längsta strået. Och det var inte mer än rättvist – med West Falica (sto -03, e Perion-Heartbreaker, äg J & R Schill) firade hon sin födelsedag med att vara snabbast av de sex dubbelnollorna.
– Min häst är superförsiktig och jättesnabb, konstaterade Angelie om stoet som hon haft sedan januari. 

Tvåan Olivier Philppaerts från Belgien fick se sig slagen men var nöjd med H&M Legend of Love.
– Det kändes bra, min häst kändes lite spänd men rundan kändes fin även om den inte var tillräckligt snabb för att vinna.

Marlon Modolo Zanotelli är van vid att rida ärevarv i Friends, även om han inte fick rida först den här gången. Det blev en tredjeplats med Rock’n Roll Semilly.
– Hästen kändes väldigt fräsch efter en vila innan inomhussäsongen, det känns bra att han är tillbaka på tävlingsbanan.

De sex bästa går vidare till söndagens Sweden Masters, där varje ryttare höjer ett av hindren. Sammanlagt kan varje ekipage göra fyra rundor, så länge man är felfri.
Masters får hela fyra svenska ryttare till start – förutom Angelie även dagens fyra Jonna Ekberg, femman Helena Persson och sexan Malin Baryard Johnsson. För det internationella motståndet står dagens tvåa och trea.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden