Hoppning
22 februari 2012 18:48

Ryttare och hästar på plats

Alla hästar utom en, som ska visas igen torsdag morgon, fick godkänt av veterinärerna i onsdagens besiktning och är klara för start i Göteborg Horse Show.

Ryttare och hästar på plats
Karl-Jacob Ingvarsson vill gärna försvara fjolårssegern i Morgondagens Vinnare med Cafino.

På en presskonferens berättade hoppryttarna Rolf-Göran Bengtsson och Angelica Augustsson samt dressyrryttarna Patrik Kittel och Cecilia Dorselius att allt känns bra och att det är enormt roligt att rida i Scandinavium.

Det är den 36:e upplagan av tävlingen och även om Rolf-Göran inte visste exakt hur många gånger han tävlat i Scandinavium så vann han sin första, av totalt 39 internationella Grand Prix-segrar, i Scandinavium med Paradiso 1996.

Med stor glädje kunde tävlingsledaren Tomas Torgersen dessutom berätta att årets publiksiffra pekar mot 75 000 åskådare, vilket är 2 000 fler än förra året.

Karl-Jacob Ingvarsson var en av dem som visade upp sin häst för veterinärerna innan han fick sätta på sadel och mjuka upp Cafino inne på arenan. Karl-Jacob vann Morgondagens Vinnare förra året och gör det gärna igen.

– Det hoppas jag så klart. Jag kvalade in två hästar och eftersom Cafino känns bäst för tillfället valde jag honom, berättade Karl-Jacob och det var Cafino som fick segerrosetten förra året.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden