Sverige
24 februari 2012 12:50

Ungdomssatsning fyller 15

I år fyller Hästnäringens ungdomssatsning, HUS, 15 år. Under de åren har satsningen vuxit till ett utbrett nätverk och en form av tankesmedja.

I ett pressmeddelande skriver HUS att satsningen har blivit en angelägenhet många aktörer, bland annat Svenska ridsportförbundet, Svensk travsport och Svensk galopp. Under 2011 har sju organisationer inom hästsektorn tagit del av de fem miljoner kronor som Hästnäringens Nationella Stiftelse, HNS, har reserverat till ungdomsprojekt inom ramen för HUS. Förutom det faktum att HUS skapar utrymme för organisationerna att testa idéer i den egna verksamheten, är samverkan mellan organisationerna en annan vinnande ingrediens i upplägget står det i pressmeddelandet.

Utbytet mellan organisationerna som hörde till ovanligheten tidigare, är i dag en självklarhet. Fortfarande finns behov av att kunna testa och genomföra korta, konkreta och många gånger aktivitetsstyrda projekt, men allt fler projekt tycka vara av mer strategisk karaktär. 
– HUS har blivit mer av en informell tankesmedja där samlade erfarenheter, stöd i projektledning och kompletterande kompetens erbjuds och tas tillvara utifrån respektive organisations behov. En intressant utveckling som vi med spänning ser fram emot att följa, säger Anahita Arai, verksamhetssamordnare vid HNS.

Gemensamma projekt 2011:
Framtidsspaning 2.0, Upplev trav och galopp och Ett gemensamt och fristående Unga uppfödare
Avelsföreningen för Svenska varmblodiga hästen: Mentorprojekt
Brukshästarnas riksorganisation: Prova på nordsvensk och Unga kuskar
Svensk galopp: Ridehorse racing
Svensk travsport:  Unga tränare, Ridtravarfilm och Ungdomstrav.nu
Svenska islandshästförbundet: SUL III 
Svenska hästavelsförbundet:  Avelsbiten
Svenska ridsportförbundet: Mentorprojekt, Unga kuskar vill köra häst,  Mini- och Maxignägg samt Ungdomsforum

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden