Sport
29 november 2015 12:19

”Bjud inte in honom nästa år”

Tre bilar, meetingpriset och seger i de två högsta klasserna. Det är Bertram Allens facit efter helgen i Stockholm. Inte så konstigt att de andra toppryttarna - skämtsamt - uppmanade arrangören att inte bjuda in irländaren till nästa års tävlingar.

”Bjud inte in honom nästa år”
Bertram Allen red hem meetingpriset genom segern i Grand Prix. Anna-Lena Bergqvist

Det är en skön stämning bland de högst placerade ryttarna i Sweden Grand Prix på presskonferensen. 20-årige Bertram Allen delar podium med Meredith Michaels-Beerbaum och Geir Gulliksen, båda mer än dubbelt så gamla som ”the wonderkid” från Irland. 

Allen får frågan om han vill komma tillbaka till Friends Arena, men hinner inte svara innan Gulliksen är snabb.
– Nej nej, bjud inte in honom igen.
Skämt man får stå ut med när man är fullständigt överlägsen, vilket Allen varit i Friends.
– Min häst kändes ännu bättre idag, jag tänkte att han kanske skulle vara trött men när jag red fram och började hoppa så kändes han väldigt bra. 
Quiet Easy, som tidigare reds av Angelica Augustsson, har varit hos Allen i Tyskland i ett drygt halvår nu. Och han får gärna stanna.
– Han vinner mycket, så ägarna Quainton Stud har ingen brådska att sälja. De är glada för hans framgångar.

Han var inte helt säker på hur han skulle lägga upp omhoppningen.
– Jag hade inte koll på hur snabb Meredith var, men jag fick upp ett bra tempo i början av banan och sedan hade vi bra rytm, konstaterar Allen lugnt.
Meredith Michaels-Beerbaum satt på Apsara, och är inte förvånad över resultatet.
– Jag visste att Bertram skulle vara snabbare än mig, det är en snabb ryttare och en snabb häst. Min häst är orutinerad på den här nivån och jag ville ge henne en bra upplevelse. 

Geir Gulliksen hade den otacksamma uppgiften att vara först ut i omhoppningen. 
– Hur fort man än rider så kan Bertram alltid rida fortare. Min häst är inte så erfaren, och är rätt stor och lufsig, men jag red så fort jag kunde för att sätta press på de andra.
Han är mest glad över att han slog de svenska ryttarna.
– Min hästägare, skidåkaren Ole Einar Björndalen, blir glad då – det är det viktigaste, att slå svenskarna, säger Geir och skrattar.   

Bästa svensk blev Johan Lundh och hans Miebello, felfri i grunden men med ett nedslag i omhoppningen vilket gav en fjärdeplats.
– Jag är väldigt glad för min häst, vi har haft ett ner i de tidigare klasserna så det var väl min tur att vara felfri nu. I omhoppningen var jag för koncentrerad på b-hindret i tvåkombinationen, så då rev vi a-hindret. 

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden