Hästliv
21 juni 2017 13:30

Åsa övar på framåtbjudningen med hjälp av ”morot på pinne”

Ņsa Foglé var frustrerad över att hennes häst Lillen tappade bjudningen. På skoj testade hon det gamla tricket med "morot på pinne" framför hästen - och det fungerade. Se det charmiga klippet som delas friskt på nätet just nu.

Åsa övar på framåtbjudningen med hjälp av ”morot på pinne”
Åsa Foglé testade det gamla tricket med en morot på pinne framför hästen. Se det härliga klippet här.

Till vardags rider Å…sa Foglé dressyr på Lillen, eller High Way (SWB val f-08 e Highcruiser-Master, uppf Jan-Owe Lundberg) som han egentligen heter. Å…sa har haft Lillen i sju år och litar helt och hållet på honom. Men det här är första gången hon försöker sig på med knepet att rida med en morot på en pinne.
– Det kom ur en frustration när Lillen tappade sin bjudning, berättar Å…sa för Ridsport.

På skoj hade hon pratat med sina vänner att man borde prova med knepet som seriefiguren Bamse använde sig av, att locka med en morot på en pinne framför mulen på hästen, och till slut bestämde hon sig för att hon bara måste prova om det fungerade.

Efter ett ridpass provade hon med pinne och morot och det fungerade bra. Då plockade Å…sa även av tränset och lockade med moroten, och Lillen skrittar snällt på efter godsaken.
– Det fungerade ganska bra men vi får nog öva på tekniken, säger Å…sa, som tycker det är fantastiskt roligt att hennes lilla klipp har spridits som det gjort.

Här kan du se Å…sas klipp när hon testar moroten framför Lillen:

Next level 🥕🥕#carrotonastick #dressagehorse #justforfun #followthecarrot

Ett inlägg delat av Å…sa Foglé (@asafogle) Jun 19, 2017 kl. 1:20 PDT

Tittar du i vår app och kan inte se klippet? Klicka här

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden