Hästliv
7 juni 2017 16:15

Från container till dressyrbanan

Då och då dyker riktiga solskenshistorier upp. Vanvårdade Spike räddades för några år sedan från en fraktcontainer i England och har nu börjat ta sig an dressyrbanorna.

Från container till dressyrbanan
Spike har genomgått en stor förvandling.

Ponnyn Spike kom till World Horse Welfares räddningscenter i Norfolk 2011. Då hade han stått i en container, hade förvuxna hovar och var full av ohyra. Efter att par års rehabilitering kom han till Patricia Pomp i Suffolk och nu berättar Horse and Hound hur Spike har börjat briljera på dressyrbanorna.

Tillsammans med sin ryttare Lilly Raven deltog han nyligen i en preliminary class i dressyr och fick 74 procent.

”En stjärna”
Ägaren Patricia berättar hur stolt hon är över ekipaget. Spikes tuffa bakgrund verkar han ha lämnat bakom sig och ägaren har tidigare berättat för H&H att Spike har blivit liknad vid en mini-Valegro och är en riktig goding.

– Spike är en sådan rolig kille att ha att göra med, så snäll med ett underbart temperament och en stor karaktär.
– Spike är en superstjärna på alla sätt och även om han inte vann tävlingar skulle ändå vara vår egna, riktiga superstjärna.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden