Hästliv
25 juli 2017 13:54

Flisan visar att hon ska bli hopphäst

Vid Stall Mekt i Valbo visar lilla Flisan gärna upp sig. Att hon ska bli hopphäst i framtiden kan ingen missa när hon glatt tar ett skutt över mamma i hagen.

Flisan visar att hon ska bli hopphäst
Mamma Kaptrice får agera hinder till hoppglada Flisan.

Marika och Tommy Karlström föder upp SWB och travare vid Stall Mekt HB i Valbo utanför Gävle. I år har de fått en föl som gärna visar upp sin talang. Ännu så länge går hon under arbetsnamnet ”Flisan”, och pappa till henne är King Louie.

Manna Kaprice (SWB f-98 e Krius xx-Roderik, uppf Angela Fyhr) har fått fyra föl tidigare. Två av dem födda hos Marika och Tommy – en efter Hip Hop och en efter Kannan.
– Både den efter Hip hop och Kannan sökte som föl saker att hoppa över i hagen och nyaste tillskottet är lika dan som det märks på bilden, berättar Marika för Ridsport.


Linnea Eriksson med Kaprice och egna uppfödningen ”Flisan” (privat foto).

Årets föl är det dottern i huset som ska stå som uppfödare till. Hon heter Linnea Eriksson och hon har själv valt King Louie som pappa till fölet och skött allt med Kaprice under dräktighet och fölning.
– Jag tror och hoppas hon kommer bli lika galet intresserad i avel som mig och Tommy, säger Marika och Linneas intresse.

Troligen är detta sista fölet till Kaprice. Oftast säljer Stall Mekt sina uppfödningar redan som föl, men denna är inte till salu.
– Linnea ha henne kvar och har vi tur får vi låna magern på henne någon gång i framtiden, säger Marika.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden