Sport
29 juni 2016 08:30

Inget OS för Scott Brash

Den brittiska hoppstjärnan Scott Brash kommer förmodligen inte att bli uttagen att försvara Storbritanniens OS-guld i Rio. Detta eftersom hans två bästa hästar är skadade. Det meddelar det brittiska förbundet.

Inget OS för Scott Brash
Ägarna Lady Harris and Lady Kirkham beklagar i ett uttalande att deras häst Hello Sanctos
 inte kommer kunna hjälpa det brittiska laget och Scott Brash att försvara OS-titeln i Rio. Stefano Grasso/LGCT

Den före detta världsettan och lag-guldmedaljören från OS i London, Scott Brash, fanns med på långa listan till OS i Rio med sin bästahäst Hello Sanctos (val f -02 e Quasimodo Van De Molendreef), och hade andra hästen Hello M’Lady (sto f -06 e e Indoctro-Baloubet du Rouet) som reserv.

Båda hästarna blev dock skadade i början av den här säsongen och kommer inte att bli bra i tid för att tävla i Rio.

Det brittiska förbundet skriver i ett pressmeddelande att det starkt beklagar att Scott Brash inte kommer att kunna bli uttagen till OS i Rio.

Ett litet hopp väcker dock tidningen Horse & Hound som konstaterar att Scott Brash även har med Hello Forever på den långa listan. Den tioårige valacken (e For Pleasure-Nimmerdor) är betydligt mer orutinerad än de andra två men segrade i Global Champions Tours Grand Prix i Cannes för några veckor sedan efter en fantastiskt snabb omhoppning.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden