Sverige
11 december 2012 09:24

Bökeberg räddat från auktion

Idag skulle Bökebergs Gård sålts på exekutiv auktion, men efter att ägarna lyckats lösa de ekonomiska problemen ställdes auktionen in.

Det var den största fordringsägaren, Danske bank, som på måndagseftermiddagen meddelade att auktionen kunde ställas in. Banken hade fordringar på sammanlagt 15,6 miljoner kronor mot ägaren Christer Andersson och gården skulle därför säljas på exekutiv auktion. Men nu ska gården vara räddad.
– Vår uppdragsgivare har sagt stopp och det är vad jag har att rätta mig efter. Banken har återkallat sin talan och jag antar att det kommit in pengar, berättar kronofogden Gisela Curtsdotter Jardby för Skånskan.

– För oss är det här ingen nyhet. Vi har haft en plan för hur vi ska gå tillväga och den har fungerat fullt ut. Det här är en naturlig följd av en plan som pågått i ett år, menar Christer Andersson i tidningen.
Enligt Andersson är en skuld till Danske bank reglerad, och kvar finns nu skuldebrev på 14,4 miljoner kronor.

Det ridgymnasium som huserar på Bökebergs Gård kan därmed fortsätta sin verksamhet.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden