Sverige
28 mars 2013 01:34

Läs om Nehrus tragiska öde i försäkringsbolagets händer

Den försäkring som skulle vara ett skydd ledde i stället till smärtsamma behandlingar. I Ridsport nummer 6 berättas historien om dressyrhästen Nehrus tragiska och ovärdiga slut när försäkringsbolaget styrde hans öde.

Läs om Nehrus tragiska öde i försäkringsbolagets händer
I Ridsport nummer 6 kan du läsa om hur dressyrhästen Nehru blev en plågad bricka i ett spel styrt av hans försäkringsbolag.

Det tog över två år från det att Nehrus sjukdom började tills hans försäkringsbolag gick med på avlivning och att betala ut ersättning till hans ägare. Under dessa två år blev Nehru allt sämre. Och inte en enda gång tittade representanter från försäkringsbolaget på honom.

Nu berättar hans ägare Leni Ekendahl den tragiska historien om sin häst för Ridsports läsare. En berättelse om hur både inblandade veterinärer och försäkringsbolag gick över gränsen för vad en häst ska utsättas för och höll hoppet uppe om att Nehru trots allt skulle bli frisk.
– Nu måste systemet med hästförsäkringar ses över så att något sådant här inte händer igen, säger Leni Ekendahl.

Läs historien om Nehru i Ridsport nummer 6, hos prenumeranterna i dag, torsdag.

Nehru innan sjukdomen:

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden