Sverige
27 augusti 2013 08:15

Vägrar ta tillbaka foderhäst

En hästägare från Göteborgstrakten vägrar att ta tillbaka en oförsäkrad häst utan papper som han lämnat till en fodervärd i Habo.

För två år sedan var lyckan stor hos Elsa Bertils från Habo när hon fick en häst på foder av en man från Göteborg. Hon skulle i första hand ha hästen fram till juni 2012 och allt verkade bra bortsett från att mannen vägrade att skriva kontrakt.

– Han tyckte det var fullständigt onödigt att ha ett kontrakt medan jag kände att det vore en trygghet för mig ifall det skulle hända någonting. Skulle jag ha gjort rätt från början, så skulle jag ha kört hem honom då. Men det klart – att ha en egen häst var ju drömmen, så han blev kvar här, säger Elsa till SVT Jönköpingsnytt.

Enligt den muntliga överenskommelsen skulle veterinärkostnader delas men när hästen i påskas sprang igenom ett staket och fick en svår senskada var ägaren inte intresserad att betala. Hans besked till Elsa var att ”lånar man en bil och gör sönder den får man betala”.

Därefter har ägaren varit onåbar, och enligt uppgift till SVT har han liknande fall med ett tiotal andra hästar. Det har också framkommit att mannen har nästan två miljoner i skulder hos kronofogden och är registrerad på 34 djurskyddsärenden vid länsstyrelsen i Göteborg. Från hans gård, som blivit utmätt, beslagtog polisen tio hästar i början på året.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden