Sverige
17 september 2013 13:35

”Vi vill skapa goodwill”

På mindre än två dygn har bilden delats 2 000 gånger på Facebook. Att bilden, som föreställer en skylt med en uppmaning för ryttare att rida på deras åker, har orsakat så mycket uppmärksamhet kunde bönderna Lotta och Joakim Furehoff aldrig tro.

”Vi vill skapa goodwill”

Skylten som Joakim Furhoff tagit bild på sitter uppspikad vid en av hans åkrar, med texten: ”Ryttare! Här ska det vårplöjas. Därför går det utmärkt att rida på stubbåkern hela hösten och vintern. Mycket nöje!”

Så många som 5 000 personer har gillat bilden på Facebook, 2 000 har delat den och 200 kommenterat bilden. Kommentarerna är översvallande positiva och många ryttare önskar att fler bönder tänkte som paret Furhoff.

– Jag har till och med fått mail från folk jag inte känner som tycker att det här är en jättebra grej. Att det skulle bli en sån här respons, det trodde jag aldrig, säger Joakim Furhoff, som tillsammans med sin fru Lotta bor och arbetar på gården Loringa Egendom söder om Skövde.

De har mark som gränsar till Grevagården ridcenter och även andra stall. Antalet ryttare som rider i skogarna runt omkring är många och då och då har någon frågat om de fått rida på deras åker.

– Då har jag alltid svarat ja, men det är nog fler som vill rida där som inte frågar. De här två fälten ska ändå inte användas förrän till våren och då tänkte jag att jag lika gärna kunde sätta upp skyltar så att fler kan rida där, berättar Joakim.

Enligt allemansrätten har man inte rätt att rida på åkrar, men i det här fallet har man åsidosatt det.

– Vi har inget att vinna på att låta ryttare rida på åkern, förutom att vi vill skapa goodwill. Vi är beroende av att ha en bra relation med både hästmänniskor och andra i trakten. Vi kör med stora maskiner, dammar och låter och är beroende av att människor tycker om oss. Därför vill vi försöka hjälpa till med det vi kan, säger Joakim Furhoff. 


Lotta och Joakim Furhoff på stubbåkern. Foto: Privat.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden