Sverige
30 januari 2014 09:33

Klubbmedlem uteslöts efter inlägg på facebook

En medlem i en ridklubb i Norrbotten har blivit utesluten ur föreningen och fått sin stallplats uppsagd efter ett inlägg på facebook.

Enligt Piteå-Tidningen ska medlemmen ha blivit arg för att hästen inte släpptes ut under en tävlingshelg och skrivit ut sin ilska i ett inlägg på facebook.

– Skriver man vad som helst på sociala medier får det konsekvenser. Det hade gått att komma till oss och förklara istället för att vända sig till allmänheten och skriva sin sanning, säger klubbens ordförande till tidningen.

Medlemmen, som kallats till ett styrelsemöte för att förklara sitt handlande för personerna som åsyftats i facebookinlägget, hade dagen före mötet ringt till ordföranden för att be om ursäkt men ville inte möta hela styrelsen. Så blev det heller inte och då beslutade en enig styrelse att utesluta medlemmen från föreningen och säga upp stallplatsen.

Enligt ordföranden har styrelsen stöd från Norrbottens Ridsportförbund beträffande uppsägningen av stallplatsen skriver tidningen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden