Sverige
16 januari 2014 13:21

Vem vinner Pennsylvania?

Det femåriga stoet Pennsylvania är årets lotterihäst i Gothenburg Horse Show. Lottpriset är 20 kronor - värdet på hästen 130 000.

Vem vinner Pennsylvania?

Publiken har under många år haft chansen att vinna en häst under Gothenburg Horse Show och så även i år. Lottpriset är 20 kronor där överskottet går till ungdomsstipendier inom ridsporten.

Varje år delar Stiftelsen Göteborg Horse Show ut stipendier till ungdomar som vill satsa vidare inom ridsporten. Pengarna kommer från lotteriets överskott och går till ungdomar mellan 16 och 21 år som gör en seriös elitsatsning inom rid- och körsporten. Även ridklubbar och distrikt kan erhålla stipendium för ungdomsverksamhet och för fortbildning av juniorer och unga ryttare.

Förstapriset i årets lotteri är Pennsylvania (e. Peking 952343, u. Destiny, ue. Don Schufro – Stanford), ett sto född 2008.

Så här beskrivs Pennsylvania i ett pressmeddelande:
Pennsylvania  är ett trevligt sto född den 8 juni 2008 på Bollerups lantbruksinstitut. Hon är 167 cm i mankhöjd. Ridmässigt är hon lugn och stabil med ett bra temperament. Pennsylvania har visats på fölbedömning, 3-årstest samt kvalitetsbedömning.

På 3-årstestet bedömdes Pennsylvania vara en feminin, välutvecklad häst med djup välliggande bog, lång öppen ländrygg med ett välformat kors. Rörelserna är rena och vägvinnande. Betyg 8,7,8,8,8,7,7,7. 46 poäng som gångartshäst, 44 som hopptalang.

2011 betäcktes hon med gångartshingsten Ampere 1225 och 2012 föddes stofölet Adele.

Lotterna går bara att köpa under tävlingsdagarna 26 februari – 2 mars. Vinstnummer till första och andra pris dras under sista föreställningen på söndagen.

Läs mer på Gothenburg Horse Shows hemsida

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden