Sverige
19 december 2014 16:36

Nya hem till övriga hästar

Efter påtryckningar av privatpersoner har ägarna till det utmärglade sto som förra veckan dog i hagen lämnat ifrån sig fem av sina hästar.

– Han har gått med på att släppa ifrån sig hästarna men det är inte tack vare myndigheter utan tack vare privatpersoner som varit på honom. Det här är en aktion som vi har fått göra själva, säger Thérése, en av de två systrar som hittade det döende stoet i en hage i fredags.

Fem hästar flyttades i torsdags till ett nytt hem, enligt Thérése. Men det finns ytterligare hästar kvar hos de två bröderna som senast i går skulle ha anlitat veterinär för att undersöka fölet, vars mor dog i hagen, och en unghäst. Så skedde inte men djurskyddsinspektör har bekräftat att veterinär varit på plats under fredagen. Thérése, som bor i närheten och som slagit larm flera gånger, anser att bröderna borde fått djurförbud för länge sedan rapporterar lokalradion..

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden