Sverige
13 februari 2014 13:20

Heimdahl veterinär på Agria

Från första september i år går ASVHs vd Karl-Henrik Heimdahl in på en ny bana. Han blir en del i veterinärteamet på försäkringsbolaget Agria.

-Jag har haft frågan uppe med ASVHs styrelse på senaste mötet och vi är överens om en nedväxling av vd-uppdraget, bekräftar Karl-Henrik Heimdahl.
– Jag och Charlie Lindbergh, kommer att jobba parallellt med varandra under hösten så att jag kommer in i jobbet.

Heimdahl kommer att gå in på en 60 procent tjänst på Agria, det innebär att det blir 40 procent kvar till vd-jobbet på ASVH.
– Vi kommer att se över organisationen på kansliet. Idag ägnar jag tid åt sådant andra kan göra bättre egentligen, förklarar han.
– Min minskade tjänst  ger utrymme för att köpa in en del tjänster, det finns både snabbare och bättre sätt att göra vissa saker på. Istället ska jag utveckla andra delar av verksamheten vidare.

– Mitt ansvar som vd kvarstår, jag är fortfarande övergripande ansvarig för en rad funktioner.

Med bara knappt tio dagar sedan avtalet blev klart är Karl-Henrik Heimdahl i dag inte riktigt klar vilka övriga uppdrag han kommer att behöva göra avkall på. Klart är att han fortsätter som FEI-veterinär, en funktion som både ASVH och Agria är intresserade av att han fortsätter med för att hålla sig à jour med sporten. Arbetet som klinikveterinär och domare är idag osäkert.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden