Sverige
4 mars 2014 14:27

Södertörn säljs exekutivt

Södertörn Ryttarcenter utanför Stockholm ska säljas av Kronofogdemyndigheten på exekutiv auktion.

Ridanläggningen ligger ute till försäljning på Kronofogdens hemsida. Den beskrivs som en ”bebyggd lantbruksenhet med stugor, stallar/ridhus carport/stall och utomhusbanor”. I fastigheten ingår drygt 38 hektar mark.

På anläggningen bedrivs en omfattande verksamhet med tävlingar, utbildning, försäljning av hästar och inackoderingsverksamhet. Denna helgen ska bland annat ridsportallsvenskans division 2 för hästar och ponnyernas elitserie i hoppning ridas på Södertörn. 

Det är oklart vad som kommer att hända med verksamheten på anläggningen. 
– Jag vill inte kommentera det här. Det enda jag kan säga är att jag har en lösning, säger René Flück som äger och driver anläggningen. 

Kronofogden uppger på sin hemsida att fastighetens marknadsvärde är 17 miljoner kronor. Taxeringsvärdet är drygt 24 miljoner kronor. Den exekutiva auktionen är planerad att hållas den 26 mars. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden