Sverige
14 juni 2014 14:33

Svårt vara kille bland hästar

Förädrarna köpte en ponny till sin 7-åriga som som älskar att rida. Men det blev inte så roligt som alla tänkt sig. Killen blir retad för att han "håller på med en tjejsport".

Mamman berättar för Helsingborgs Dagblad att sonen hade varit jättelycklig efter beskedet om en egen ponny. Men mycket blev fel och föräldrarna har fått lägga mycket tid på att stötta honom.

– Klart som sjutton att man blir irriterad när sådant händer. Vi säger till honom att han måste stå på sig. Man ska få hålla på med vad man vill, barn ska inte tvingas in i någon sport bara för att andra tycker saker, säger pappan, som flera gånger fått frågan när hans son ska börja med fotboll, till tidningen.

7-åringen har testat både fotboll och handboll men tycker ridning är roligare.

Vid det första stallet familjen ville komma till blev svaret att där skulle helst inte vara några pojkar eftersom de brukar vara så tramsiga. Det blev bättre respons vid ett annat stall dit familjen var välkommen. Familjen är också glad att sonens lärare pratade med klassen om att det finns pojkar inom ridsporten och att ingen ska mobbas för att syssla med en speciell idrott skriver tidningen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden