Sverige
28 juni 2017 15:34

Häst hittad död – hade skador på könsorganet

En häst har hittats död i en hage och hade skador som den inte själv har orsakat. Nu utreder Djurskyddspolisen händelsen.

Häst hittad död – hade skador på könsorganet
(Arkivbild tagen i annat sammanhang) Lotta Gyllensten

Hästen hittades död i tisdags i en hage utanför Rimbo, väster om Norrtälje, och hade ”skador på genitalierna”, skriver Norrtelje Tidning .
– Men i övrigt vill jag inte gå in på vilken typ av skador det är, men vi vet med säkerhet att hästen inte åsamkat dem själv, säger förundersökningsledare Lena Jacobsson på Djurskyddspolisen till tidningen.

Det var när hästarna kollades i hagen som en person upptäckte det fasansfulla och ärendet ligger nu hos Djurskyddspolisen. Hästen ska obduceras på Statens veterinärmedicinska anstalt för att dödsorsaken ska fastställas.

För Norrtelje Tidning berättar Jacobsson vidare att det inte finns någon misstänkt och att de ska prata med personer som kan ha vistats kring hagen. Jacobsson säger vidare att liknande fall inträffar några gånger varje år.
– Jag vill inte uttala mig om vilka människor det är som kan göra sånt här, men det brukar vara något fall varje sommar när djuren kommer ut i hagen, säger hon till tidningen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden