Sverige
26 juni 2017 06:30
Ridsportplus

Nya chefer ska ta Flyinge ur personalkrisen

Flera anställda på Flyinge har slutat eller blivit uppsagda det senaste året, och nu står Flyinge inför ännu en omorganisation. "Vi har haft många omorganisationer under de senaste åren, och det påverkar", säger Gitte Johansson, personalrepresentant i Flyinges styrelse.

Nya chefer ska ta Flyinge ur personalkrisen
Det har skett flera personalförändringar på Flyinge den senaste tiden. ArkivFoto: Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

    Under våren har flera Flyingeanställda sagt upp sig, däribland verksamhetschefen, en veterinär och Bo Jenå. Tidigare har också anställda blivit uppsagda på grund av arbetsbrist i samband med att verksamheten strukturerats om.
    – Just nu har vi inga fler uppsägningar, och det känns som att vi är på väg framåt. Men alla omorganisationer rör runt, och en del påverkas mer av det än andra, säger Gitte Johansson, stallchef och personalrepresentant i Flyinges styrelse.
    – Nu har också den ekonomiska pressen släppt. Siffrorna har vänt, evenemangsintäkterna ökar och vi har en bra stämning kollegialt, fortsätter hon.

    Fler chefer igen

    Att bygga en gemensam organisation för de två riksanläggningarna Flyinge och Strömsholm har inte varit problemfritt.
    – Vi undrade från början hur ledningen skulle orka att driva båda ställena ihop, säger Gitte Johansson, och det visar sig nu att det inte fungerat.

    Därför görs nu en omorganisation på utbildningssidan, som innebär att två utbildningsledare ska finnas på Flyinge.
    – Vi vill ha två hela ledartjänster på Flyinge. Jag är själv på Flyinge varannan eller var tredje vecka, men det har visat sig viktigt att förstärka utbildningsledningen på plats, säger Becky Evensen, utbildningschef på Flyinge och Strömsholm.

    Rekryterar lärare

    De två ledartjänsterna som nu ska besättas handlar dels om en studierektor för hippologprogrammet, tillika utbildningsledare för gymnasieutbildningarna, dels om en utbildningsledare till unghästprogrammet och beridarprogrammet.

    Samtidigt rekryterar Flyinge också till två rena lärartjänster. I det ena fallet söker man en agronom.
    – Vi hade en agronom som slutade för en tid sedan, och nu vill vi ha en ny. I övrigt handlar det om att delvis täcka upp för en tjänstledighet, men också om en förstärkning eftersom vi får en ny gymnasieklass när tredje året på Svenskt Ridgymnasium nu ges på Flyinge för första gången, säger Becky Evensen.

    Gott om sökande

    Samtidigt är utbildningssidan i ständig förändring. I höst blir det exempelvis ingen vidareutbildning inom unghästutbildningen, eftersom yrkeshögskolan inte längre är öppen för den typ av påbyggnadsutbildning som kräver annan utbildning än gymnasiet.
    – Nu arbetar vi i stället med att utveckla grundutbildningen. Och i övrigt ser det väldigt bra ut, med stort söktryck till gymnasiet, yrkesutbildningar och hippologprogrammet, säger Becky Evensen.

    Så arbetar Ridsport

    Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

    BESTÄLL NU

    Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
    Hingstar Online

    Just nu 99 hingstar i vår databas

    Visa alla hingstar
    Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

    Ridsport digital

    99:- i månaden