Sverige
28 juni 2017 10:33

Stort stöd till hästägare efter vädjan om lugn i sommarhagen

Anette Johanssons har hästar jagats i sommarhagen och fått stenar kastade efter sig. Efter sitt Facebook-inlägg där hon på ett vänligt sätt ber föräldrar att prata med sina barn har hon fått stort stöd. ”Jag tror man kommer längre med att kommunicera än att bara skälla på ungdomarna” säger hon.

Stort stöd till hästägare efter vädjan om lugn i sommarhagen
Anette Johansson hoppas att läget ska lugna ner sig.

Efter ett ett par inlägg på Facebook-sidor och efter att lokaltidningen Corren uppmärksammade det hela (se inslaget här)  har Anette Johansson fått stor respons från allmänheten. Nu är det flera som hjälper till att hålla ett öga på sommarhagen där Anettes hästar har fått ovälkommet besök och fått stenar kastade efter sig.

– Jag har ju gjort det här för hästarnas skull och jag har fått jättestor respons med många som har hört av sig. Med fler som håller koll hoppas jag att det lugnar sig så att hästarna kan gå kvar i hagen och få vila tryggt om nätterna, säger Anette till Ridsport.

Träffade på ungdomarna
Hennes hästar går i en sommarhage nära ett villasamhälle i Vikingstad. Anette märkte för några veckor sedan att de inte var sig själva och snart insåg hon vad stressen berodde på. Hon har fått höra att hästarna har blivit jagade och har hittat stenar och asfaltsbitar i hagen. Dessutom såg hon själv en grupp ungdomar vid hagen en kväll.

De sprang därifrån och kunde sedan inte förklara vad de hade gjort i hagen, men Anette berättar hur hon såg att de hade haft föremål i händerna som skulle kunna kastas. Anette pratade med dem och berättar att hon fick kontakt med några.

– Jag tror mer på att prata med dem. Man kommer ingenstans med att hota, gapa och skrika – då är det bara en risk att det eskalerar. Jag försökte förklara att det skrämmer hästarna och hur det påverkar dem.

Hästarna uppskattas
Anettes inlägg på lokala Facebooksidor håller även de en i sammanhanget lugn ton där hon ber föräldrar prata med sina barn och ungdomar.

– Jag tycker det är bättre att försöka kommunicera än att bara skälla. Förhoppningsvis fungerar det och hästarna kan få vara kvar. Det är många i området som uppskattar hästarna och det känns bra att ha fått så många med sig som hjälper till att hålla koll.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden