Världen
16 mars 2015 20:03

Konstfullt på Equitana

Den som är intresserad av konst med hästmotiv blir inte missnöjd på Equitana. Där ställer alltid ett antal konstnärer som specialiserat sig på hästar ut.

Konstfullt på Equitana
Konstnären Ze Vasconcellos är bara en av många som ställer ut sina verk på världens största hästmässa.

För den som vill köpa finns allt från tryck för några enstaka euro till originalkonstverk för stora pengar. Mest spektakulärt i år är hopphästen i större än naturlig storlek gjord av återvunnen metall. Konstnären heter Ze Vasconcellos och kommer från Brasilien. Han vill förena konst och hållbarhetstanken och gillar dessutom att förvandla de hårda metallföremålen till en vision av lätthet och rörelse. För den som gillar hans skulpturer finns även mindre versioner av hästar i olika situationer.

Equitana är världens största hästmässa. Den hålls vartannat år i tyska staden Essen och vänder sig till privatpersoner. Själva mässan är gigantisk med tolv mässhallar varav flera är i två plan. Många utnyttjar möjligheten till shopping, till exempel får man upp 54 olika försäljare om man söker på ”ridstövlar”. Det är även en mängd clinics och uppvisningar under de nio dagarna som mässan pågår.

Text och foto: Kajsa Ekedahl

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden