Sportnytt
16 juni 2016 11:00

Pay-arrangemangen hotar slå ut tävlingar

Siffrorna är tydliga: antalet starter på lokala tävlingar har gått stadigt nedåt. Sedan 2012 har lokal hoppning tappat uppemot 8 000 starter och dressyren nästan 3 000 starter. Samtidigt ökar antalet tävlingsliknande träningar som pay and ride och pay and jump. En utveckling som oroar i flera distrikt.

Pay-arrangemangen hotar slå ut tävlingar
Pay-arrangemangen ökar medan antalet starter på lokala tävlingar minskar.

Ekonomin kan vara en faktor när klubbar väljer om de ska anordna en lokal tävling eller ett pay-arrangemang. En start på en tävlingsträning kan kosta lika mycket som en start på tävling. Och från tävlingsträningen går hela summan oavkortad till arrangören till skillnad från vid en lokal tävling. Att det inte finns något krav på att följa TR:s regler gör att pay-arrangemangen blir billigare att anordna men mindre säkra för deltagarna. Läs mer om olika tankar kring pay-arrangemangens vara eller icke vara i Ridsport nummer 12.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden