Reportage
12 september 2017 11:54
Ridsportplus

Bildextra: Mariannes hoppkarriär i bilder

Marianne Averhed Leffler tog sig som lektionsryttare via egen 3-årig häst till VM i hoppning. Här hittar du hennes hoppkarriär i bilder.

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

    1957: Söndagsuteritt i Sundsvall. ”Farbror Folke”, Folke Stenbom, på Sisu ll, som så småningom gick Svår hoppning. Marianne Leffler på Nabob. ”Himla fina huvudbonader vi har”, säger Marianne om bilden. Det var polisen i Sundsvall som bedrev ridskola på den tiden, så det var polishästar vi red på. Ponnyer var det inte tal om. Privat foto.


    1965: Marianne Leffler med nyinköpt Lamona. Stoet var född 1962 e Lansiär u Pieta e Piemonte, och dog 1981. Privat foto.


    1966:  Första utomhustävlingen för Marianne Leffler och Lamona på Warren Hastingsbanan på Flyinge.

    Det lilla hindret med häcken i bakgrunden var hinder nummer 1, och det stannade hon på. Sen föll poletten ner och hon stannade aldrig mer. Privat foto.

    1970: Marianne Leffler på Lamona. Falsterbo 1970. ”Trippelbarren i bakgrunden har massor av bommar och en mur inuti. Annorlunda nu”, säger Marianne. Privat foto.


    1970: Laghoppning i Dublin 1970. ”I bakgrunden ser man diverse bås för olika ambassader. 

    1970: Marianne och Lamona vid SM i hoppning Stockholm. Foto: Ulf Lonäs.


    1970: Anders Gernandt går banan med VM-ryttarna Heléne Jangård och Marianne Leffler i Köpenhamn 1970. ”Jag hade aldrig träffat honom förr, men plötsligt dök han upp och det visade sig att han var, tja, förbundskapten? Nåväl, han var rar. Jag valde väl att inte riktigt göra som han sa”. Privat foto.

    1970: Prisutdelning efter den första hoppningen i VM i Köpenhamn. Marion Coakes på ponnyn Stroller (bl a OS-tvåa 1968) till vänster och Marianne och Lamona till höger. ”Jag tänkte att jag ville vara lite fin då, och satte på en graman”, minns.

    Den tillhörande artikeln om Marianne Averhed Leffler hittar du här.

    Den här texten publicerades första gången den 7 september i Ridports pappersutgåva nummer 17-2017.

    Så arbetar Ridsport

    Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

    BESTÄLL NU

    Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
    Hingstar Online

    Just nu 102 hingstar i vår databas

    Visa alla hingstar
    Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

    Ridsport digital

    99:- i månaden