Sport
2 mars 2015 14:00

Svenskt ekipage diskat

Petronella Andersson blev diskvalificerad från söndagens världscupklass i Scandinavium efter att stewards upptäckt blod på hennes häst Carriere.

Svenskt ekipage diskat
Blod vid sporrläget på hästens ena sida innebar att Petronella Andersson och Carriere blev diskade från världscupklassen.

Det var vid avskrittningen på framhoppningsbanan efter fyrafelsrundan i parets världscupdebut som stewards såg blod vid sporrläget på hästens ena sida.

– Hästen var nyklippt och hade gått två klasser tidigare i meetinget utan något liknande. Nu fanns det blod och regeln är glasklar. Finns det blod på hästen blir ekipaget diskvalificerat, säger förbundskapten Sylve Söderstrand.

– Jag såg hästen efter att Petronella berättade vad som hänt och då fanns inget blod men väl en rispa i huden. Hästar är olika känsliga efter klippning och att detta hände är givetvis mycket tråkigt men det behöver inte betyda att Petronella varit för hårdhänt, fortsätter Sylve som direkt valde att berätta om händelsen för att undvika spekulationer i samband med diskvalifikationen.

Det blir inga mer följder av händelsen än diskvalifikation från klassen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden