Dressyr
16 juni 2015 17:05

Valentina kan snart vara hemma

Valentina Truppa är fortfarande på sjukhus efter olyckan förra helgen. Dressyrryttarens tillstånd blir stadigt bättre och läkarna tror att hon kan få komma hem snart.

Valentina kan snart vara hemma
Valentina Truppa, här till höger efter tredjeplatsen i världscupfinal-küren 2012, ser fram emot att få komma hem. Kit Houghton/FEI

Sedan den italienska OS- och VM-ryttaren Valentina Truppa väcktes upp på sjukhuset för en vecka sedan har framstegen fortsatt. Enligt läkarna har det neurologiska tillståndet förbättras till ”nästan totalt återställt” och hennes medvetande är perfekt, skriver ryttarinnans familj på sociala medier.

Efter tävlingsolyckan, då hennes sjuåring stegrade sig och slog över, låg Valentina först nersövd på en intensivvårdsavdelning i Siena. För en vecka sedan väcktes hon och i torsdags bedömde sjukhusets team med doktor Zei i täten att Valentina var tillräckligt bra för att lämna intensiven. Sedan dess tas hon om hand på en vårdavdelning på Santa Maria-sjukhuset.

Valentina har tidigare träffat sin familj och pojkvän, men i lördags var hon tillräckligt pigg för ytterligare gäster.  Då besöktes hon av general Tullio Del Sette och Vittorio Orlandi, ordförande i Italienska Ridsportförbundet.

Familjen tillägger att Valentina ser fram emot att få lämna sjukhuset. ”Hon kan knappt vänta tills hon får komma hem och läkarna förutspår att det kommer att ske någon gång inom kort” skriver familjen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden