Sport
10 augusti 2015 11:03
Ridsportplus

Gärna medalj men OS viktigast

Dressyren är först på plan i EM i Aachen. Nästan alla svenskar är på plats när Ridsport får kontakt med förbundskapten Bo Jenå som ser lagmedalj som en möjlighet men biljett till OS nästan som en skyldighet.

Gärna medalj men OS viktigast
Laget som vann Nations Cup i Falsterbo fick även förtroendet på EM i Aachen. LottaPictures AB

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

    – Jag tycker absolut att vi ska ha en av de tre OS-biljetter som står på spel. Våra ekipage har visat bra form och om allt går normalt klarar vi det. Det är prio ett och jag tror också att vi kan vara med och konkurrera om en bronsmedalj, vilket skulle vara en fin bonus, säger Bo Jenå till Ridsport.

    Sverige kommer laddat med Tinne Vilhelmson Silfvén/Don Auriello, Patrik Kittel/Deja, Minna Telde/Santana 1111 och Emilie Nyreröd/Miata, samma ekipage som vann Nations Cup i Falsterbo. Paulinda Friberg/Di Lapponia T är med som reserv men får bara tävla om någon av övriga inte kan starta.

    Allt har gett sig under säsongen och det har inte varit svårt att ta ut laget säger Jenå. Tinne och Patrik har varit självklara kort. Scandic, Patriks bronsmedaljör på EM 2011, var säkert med i diskussionen innan Deja tog över huvudansvaret. Minna kom tillbaka starkt och visade att hon ville vara med efter graviditet och nyfött barn. Emilie är årets ”rookie”, inte direkt påtänkt när året började men har gått från klarhet till klarhet. Närmade sig EM vid segrarna på Mallorca och säkrade sin biljett i Falsterbo.

    – Alla har tävlat i Aachen tidigare, Emilie som U25-ryttare. Det är en imponerande tävlingsplats men ändå ingen nyhet och därför har var och en fått sköta träning och uppladdning på hemmaplan, säger Bo.

    OS-platsen ska tas i nationstävlingens Grand Prix, som inleder mästerskapet. Två ekipage per nation den första dagen och två den andra dagen.

    – Vi startar med Minna och Emelie och avslutar med Patrik och Tinne. Självklart vill jag ha med alla bland de 30 bästa som går vidare till Grand Prix Special.

    Det blir som vanligt mcdaljer i GPS, varifrån de 15 främsta får tävla om nya medaljer i Grand Prix Kür. Patrik och Tinne bör vara med hela vägen och en bra dag kan Jenå även tänka sig ytterligare en svensk till küren.

    Program
    Onsdag 12 augusti Nationstävling Grand Prix
    Torsdag 13 augusti Nationstävling Grand Prix medaljutdelning
    Lördag 15 augusti Grand Prix Special medaljutdelning
    Söndag 15 augusti Grand Prix Kür medaljutdelning

    Prispengar
    Grand Prix Lag 40 000 euro, individuellt 20 000 euro
    Grand Prix Special  40 000 euro
    Grand Prix Kür 120 000 euro

    Redan klara för OS 2016 är Tyskland, Storbritannien och Holland (medaljörerna på VM 2014).

    EM:s hemsida

    Så arbetar Ridsport

    Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

    BESTÄLL NU

    Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
    Hingstar Online

    Just nu 102 hingstar i vår databas

    Visa alla hingstar
    Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

    Ridsport digital

    99:- i månaden