Fälttävlan
7 juni 2014 15:24

Lundin och Hugosson vann SET

Johan Lundin och Szkott ledde den enstjärniga varianten av Swedish Eventing Tour, SET, på Strömsholm från början till slut. Den tvåstjärniga klassen vanns av Pontus Hugosson och Carmon.

Lundin och Hugosson vann SET
Pontus Hugosson var den enda som klarade den tvåstjärniga terrängen utan fel. Roland Thunholm

Andra omgången av Swedish Eventing Tour enstjärniga klass avslutades på Strömsholm med terräng i hällande regn på lördagens eftermiddag. Förutom regnet fick ekipagen tampas med 17 hinder på den nästan tre kilometer långa banan. Johan Lundin startade sist med smidige Szkott (f 2007 e Szkopul-Petronius). Szkott hoppade banan med fint förtroende och klarade bland annat vattnet i slutet av banan lekande lätt. Halmstadsekipaget slutade på sitt dressyrstraff, 45,0. Närmast efter var Dagstorpsryttaren Ebba Adnervik med Costello med 58,9 straff. 

26 av de 35 startande ekipagen fullföljde tävlingen. 

När det var dags för den tvåstjärniga terrängen hade regnet gett upp. De 38 startande ekipagen hade 24 hinder, bland annat två snedställda häckar över diken precis innan vattnet, att klara av. Hinder nummer 14, som bestod av några lådor på en volt, vållade en del problem på vägen. 

24-årige Pontus Hugosson låg femma efter dressyr och banhoppning. Det var tätt i toppen och när han var den enda som fick till en runda helt utan fel i terrängen räckte det till avancemang hela vägen. 
– Så himla roligt. Det här är min största seger, säger Kungsbackaryttaren som var med i landslaget som ung ryttare. 
Nu siktar han på att rida SM på Flyinge om några veckor.
– Jag är riktigt taggad för det, säger han. 

Katrin Norling, som ledde efter dressyr och hoppning fick en utbrytning i terrängen och slutade på 13:e plats. 32 av de 38 startande ekipagen fullföljde tävlingen. 

Se bildspel från Strömsholm här.

Läs mer

Resultat enstjärnigt

Resultat tvåstjärnigt

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden