Fälttävlan
3 mars 2016 22:50

”Bullen” har galopperat vidare

Familjen Algotssons stjärna Stand By Me har lämnat jordelivet efter en akut skada i hagen. ”Bullen” och Linda Algotsson var tillsammans ett ekipage i sann mästarklass och tog flera av Sveriges främsta fälttävlansplaceringar någonsin.

”Bullen” har galopperat vidare
Linda Algotsson sörjer sin trogna vän och tävlingspartner.

En riktig storstjärna har gått ur tiden. 26-åriga Stand By Me (SWB, e Stanford u Princess Fair e Prince Fair XX) var uppfödd av Margareta Algotsson och var tillsammans med Linda Algotsson ett ekipage i världseliten.
De tog bland annat två EM-silver, guld i världscupfinalen, dubbla SM-guld samt vann Breeders Trophy i början av karriären. Därtill gick de flera OS, VM och EM innan Bullen så småningom drog sig tillbaka och blev pensionär hemma hos Algotssons.

Linda Algotsson skriver på sin Facebook:
”Vi var tvungna att ta farväl av Stand by me efter en akut allvarlig skada i hagen. Han var kung i stallet i hela sitt liv hos oss, en fantastisk stor personlighet som gav allt på tävlingsbanorna, många mäktiga stunder lycka och framgång fick vi uppleva. Bullen lämnar ett enormt tomrum efter sig. En märklig upplevelse när alla hästarna gnäggade adjö, Lilli Pop som var Bullens bästa vän i 10 år gnäggar fortfarande och jag gråter. Han fick mig att le, varje dag och ett sådant bra team vi var i 26 år. Tack Stand by me för allt du gav”

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden