Hoppning
25 oktober 2015 13:17

Henrik GP-tvåa i Peking

Ett gäng från toppskiktet av Europas hoppryttare for till Peking för att tävla på lånade hästar. I dagens Grand Prix blev Henrik von Eckermann tvåa på OS-arenan.

Henrik GP-tvåa i Peking
Resan till Kina gav en andraplats för Henrik von Eckermann, överst till vänster. Chefen Ludger Beerbaum i mitten vann. Arnd Bronkhorst

Grand Prix-klassen på Kinas OS-arena gick på 1,45-höjder. De europeiska toppnamnen på plats red på lånehästar och Henrik von Eckermanns lott föll på åttaåriga Cincitty. Tillsammans tog det tillfälliga ekipaget andraplatsen med ungefär 275 000 kronor i belöning, medan Henriks chef Ludger Beerbaum segrade.
– Fantastiskt att få rida just på den här arenan. Jag hade gärna vunnit klassen, men Ludger var snabbare, konstaterar Henrik på SvRF:s webb.

Från Peking går färden till Lyon och världscupen i hoppning.
– Cantinero som ska gå där mår bra. Svårt att säga vad som hände i Oslo när han inte nådde över trippelbarren i världscuppremiären, men nu laddar vi om för Lyon.

Rolf-Göran Bengtsson hoppade också i Peking och han passade på att besöka Hall of Fame där hans och Ninjas namn finns ingraverade sedan OS 2008. Med Calado blev det nu en sjätteplats i 1,45-klassen.

På lördagen hoppades en lagtävling med en europeisk ryttare och två kinesiska ryttare i varje lag. Henrik von Eckermanns lag kom femma och Rolf-Göran Bengtssons lag kom ett snäpp längre ner.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden