Körning
5 september 2015 18:10

Lerigt på VM i körning

(Uppdaterad) Det svenska hoppet i enbetsklassen, Susanne Ankermark med ponnyn Sagaia kom på nionde plats i lördagens maraton vid ponnyernas VM i Breda, Holland. Maratondagen erbjöd riktigt tuffa förhållanden, regnandet skapade lera precis överallt.

Lerigt på VM i körning
Susanne Ankermark i aktion i vattenhindret under dagens maratonkörning. EMMA GUSTAVSSON

– Mamma är i mål felfritt än så länge och vi är nöjda så här långt, rapporterade Emma Gustavsson i Team Ankermark, direkt efter målgång.
– Som hästarna får slita i detta underlag, jag har aldrig sett något liknande.

Ute i leran är det svenska parekipaget Ewa Nowén med sina russ.

Uppdatering
Susanne Ankermark blev nia i dagens maratonkörning vid VM i Breda. Med två grenar avklarade ligger det svenska hoppet i enbetsklassen nu på en tolfteplats totalt.

– Lite kuskmissar och lite sen i några svängar, kommenterar Susanne själv sin körning i de genomblöta banorna i Breda.
– Sagaia var fräsch in i mål, hade gott om krafter kvar.

När det officiella resultatet senare blev klart var Susanne åtta i maraton och elva sammanlagt. Totalt startade 31 enbetsekipage och den här gånge var det ingen som rådde på Hollands Marissa Schuling.

Även parklassens maraton vanns av en holländare, Dirk Neerincx. Parkusken Ewa Nowén är i nuläget nr 26 i maraton.

Uppdatering II
I fyrspannsklassen missade Axel Olin prispallen men behöll sin fjärdeplats även totalt. Klassen, som går parallellt med ponny-VM är avklarad. De gjorde sin precisionskörning redan igår och idag, lördag, var de sist ut i regn och maratonlervälling.

Axel har varit i god form hela vägen, det hade inte varit fel med en bronsplats för hans del. Bland annat hade han andra bästa tiden i första hindret och i maraton blev han åttonde man i mål. Nu blev det en fjärdeplats istället, superresultat ändå. De tre erfarna gubbarna före i kön, segraren Boyd Exell, tvåan Ijsbrand Chardon och trean Koos de Ronde, hade för stort försprång, den här gången. Totalt genomförde 17 spann tävlingen.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden