Hoppning
11 juni 2012 18:57

Saudier fria för OS-start

Idrottens skiljedomstol, CAS, har sänkt straffet för de två saudiarabiska ryttare som FEI avstängt i åtta månader till två månaders avstängning.

Det gäller hoppryttarna Khaled Abdulaziz Al Eid och Abdullah Waleed Sharbatly som dömdes av det internationella ridsportförbundet efter att antiinflammatorisk substans hittats i prover från deras hästar vid två separata tävlingar.

Saudierna överklagade till CAS som efter förhör med ryttarna den 7 juni sänkt avstängningen till endast två månader. Den tiden har ryttarna redan avverkat eftersom de varit avstängda under utredningen. Båda är därmed fria att tävla omedelbart.

Khaled Al Eid är kvalificerad för OS i London med Presley Boy medan Abdullah Sharbatly måste kvala Sultan V innan den 17 juni enligt ett pressmeddelande från det Saudiarabiska Ridsportförbundet.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden