Hoppning
14 november 2013 09:01

Angelica vann VW Grand Prix

Angelica Augustsson, vann årets final i Volkswagen Grand Prix som avgjordes på onsdagskvällen i Flyinge.

Angelica vann VW Grand Prix
Så här glada är finalens tre topptjejer. Angelica Augustsson med prischeck tillsammans med tvåan Stephanie Holmén och trean Helena Persson.

Som snabbast i gundomgången av de åtta som höll nollan hade Angelica Augustsson den alltid lilla förmånen att starta sist i winning round. Det förvaltade hon också på bästa sätt.

Stephanie Holmén hade tagit en tidig ledning och stått emot alla försök att peta bort henne och Thriller P från ledningen. Mot Angelica och den alltid snabba Mic Mac du Tillard (sto f -00 e Cruising-Galoubet A, ägare B Lejeune) hade Stephanie dock ingen chans. Angelica vann med drygt en och en halv sekund och tog hand om prischecken på 200 000 kronor.

Volkswagen Grand Prix fick Stora Hallen att koka, fullsatt, knökfullt och hög stämning.
– I dag är hon i fin form och snabb i omhoppningarna. Jag behöver bara hänga med och styra, sa Angelica Augustsson efter sin felfria runda i grundomgången.

Ingen av konkurrenterna hängde heller med när det gällde mot klockan i winning round och finalen slutade med suverän seger till Angelica och Mic Mac du Tillard.

Åtta ryttare gick nolla i grundomgången och bjöd publiken på en riktigt fin onsdagsunderhållning. Lennart Lindelöws bana var tajt och krävande med många förargliga tidsfel bland annat för Rolf-Göran Bengtsson med Quedge Deenne som hoppar små hus.

– Jag har inte riktig styrbarhet än. Vi kommer inte runt tillräckligt snabbt, kommenterade Rolf-Göran.

Resultat

Kim Lundin/Jörgen Ottosson

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden