Hoppning
17 mars 2013 05:15

Malin wc-fyra och finalklar

Malin Baryard Johnsson gjorde klockrena rundor i både grundomgång och omhoppning i söndagens sista världscupkval i Holland. Hon slutade fyra och är nu klar för final. För Rolf-Göran Bengtsson blev det ett nedslag i grundomgången. Här kan du se flera filmklipp från söndagens tävling.

Malin wc-fyra och finalklar
Malin Baruard Johnsson och Tornesch hoppade hela vägen till världscupfinal på söndagen.

Uppdaterad 18.45. – Han hoppade väldigt fint i dag. Nu ska han hem och landa. Sen är det fullt ös. En världscupfinal är ett mästerskap med en lång och tuff tävling. Då måste han orka hela vägen, säger Malin Baryard Johnsson till Svenska Ridsportförbundet. 

Uppdaterad 17.00. Malin Baryard Johnsson slutade fyra i klassen vilket gav henne 13 världscuppoäng. Hon slutar nia totalt i den västeuropeiska ligan och är klar för final. Rolf-Göran Bengtsson slutade på 19:e plats, alltså precis utanför de 18 som rider finalen och får nu förlita sig på ett återbud för att få rida. Tävlingens skräll stod segraren och Angelica Augustssons stallkamrat för. Blott 24-årige David Will, Tyskland, tog hem klassen tillsammans med Colorit. 

Se David Wills segerrunda i ett SVT-klipp här.

Uppdaterad 16.40. Malin Baryard Johnsson var först ut av de nio som gick till omhoppning. Hon fick återigen till en riktigt bra runda med fina språng och flera riktigt korta vägar. Oavsett hur långt det räcker i dagens kval är svenskan klar för finalen i Göteborg i slutet av april. 

Se Malin Baryard Johnssons omhoppning i ett klipp från SVT här. 

Uppdaterad 16.20. För Rolf-Göran Bengtsson och Quintero La Silla låg dock inte bommen på sista hindret kvar. Quintero La Silla var inte helt med sin ryttare i bågen mot hindret och var sedan i med ett framben. Fram till sista hindret kämpade den inte helt lättridne hästen på och hjälpte till ordentligt över hindren. Det är redan nu klart att Rolf-Göran Bengtsson inte hamnar bland dem som får med sig poäng från dagens runda.

Se Rolf-Göran Bengtssons grundomgång i ett SVT-klipp här.

Uppdaterad 15.15. Tornesch och Malin Baryard Johnsson visade storform i grundomgången och var felfria i mål. Hingsten hoppade med kraft och tryck genom hela den täta och väl tilltagna banan. Det blev en liten darr på allra sista bommen, men det låg kvar. 

Se Malin Baryard Johnssons grundomgång i ett SVT-klipp här.

Onlineresultat

SVT2 visar ett sammandrag klockan 20.00 i kväll.

Ställning hoppningens världscup före söndagens tävling

Läs mer

Se SVT:s intervju med Rolf-Göran Bengtsson inför söndagens tävling här.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden