Hoppning
26 april 2013 12:50

Allt ljus på Ninja La Silla

Han har varit med om liknande uppmärksamhet tidigare med kameror som surrar och skrivande press med block och pennor. Denna gång hade han dock inte presterat något som motiverade uppvaktningen och kanske undrade därför Ninja La Silla vad det handlade om.

Allt ljus på Ninja La Silla
Ninja La Silla med sin skötare Celia Rijnjtes och sin ryttare Rolf-Göran Bengtsson. BildbyrånSTR

Det var inte den officiella avtackningen – den kommer i kväll inför ett fullsatt Scandinavium. Det var ett litet försmak om valackens pensionering inför den församlade pressen på den mindre uppvärmningsarenan.
 
Det var helt uppenbart att den Hollandfödde, 18-årige KWPN-valacken Ninja La Silla (e Guidam-Lys de Darmen) njöt av uppmärksamheten och säkert även av att höra en märkbart tagen Rolf-Göran Bengtsson berätta om vad de upplevt tillsammans.
– Vi har hunnit med ganska mycket under åren och i stora delar av världen. Ninja har så klart varit en mycket stor tillgång och av allt vi varit med om är givetvis OS-silvret i Hongkong 2008 och EM-guldet i Madrid 2011 det största och mest minnesvärda, berättade Rolf-Göran.

– Men allt har en ände och nu har vi kommit dit. Ninja är fräsch och kommer att få ett fint liv med förhoppningsvis många år som pensionär. Självklart kommer vi att sakna honom, sa Rolf-Göran.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden